Ökoturisztikai központot adtak át Nagysallérban

2014. március 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ökoturisztikai központot adtak át pénteken a Somogy megyei Nagysallérban, a csaknem 300 millió forintos beruházást a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. (SEFAG Zrt.) saját forrásból valósította meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a létesítmény avatóünnepségén a turizmus jelentőségéről szólva kiemelte: megerősíti a családokat, erősíti a hazához, az anyaföldhöz való kötődést.

    “A turizmus az ország belakása” – fogalmazott a politikus, hangsúlyozva: “hiszen akkor tudok igazán patrióta lenni, ha ismerem a hazámnak a történelmét, ismerem a hazámnak a kultúráját, ismerem a hazámnak a természeti adottságait”.

    Nagysaller03

    A miniszterelnök-helyettes, egyúttal az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke kitért arra is, hogy a vadászházként is üzemelő nagysalléri ökoturisztikai központ vadászati szempontból is fontos létesítmény.

    Nagysaller02

    “A vadászat nemzeti büszkeségünkhöz is hozzátartozik, hiszen a magyar vadállomány a világon egyedülálló, a magyar vadászati hagyomány a szó teljes értelmében hungarikum” – mondta Semjén Zsolt, hozzátéve: ezért nemzeti érdekünk, hogy megismertessük a világgal, de emellett nemzetgazdasági szempontból is nagyon jelentős, mert az országnak a legtávolabbi, legkevésbé iparosított területére viszi el a legfizetőképesebb keresletet.

    Nagysaller04

    Barkóczi István, a Magyarország legnagyobb vadgazdálkodójaként számon tartott, Somogyban mintegy 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőt kezelő társaság vezérigazgatója beszédében a hazai turizmus melletti elkötelezettségüket hangsúlyozta. Közölte: az elmúlt négy évben több mint 400 millió forintot költöttek turisztikai célú fejlesztésekre pályázati források bevonásával.

    (Forrás: MTI)