A magyar nép bölcs

2014. április 06.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az a nemzeti érdek, hogy minél többen menjenek el szavazni – mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, aki vasárnap nem sokkal 10 óra után adta le voksát a főváros II. kerületében.

    Ez a mostani választás az egyetemes magyarság ünnepe, hiszen először fordul elő Trianon óta, hogy minden magyar, bárhol él a világban, leadhatja szavazatát a magyar Országgyűlésre – fogalmazott Semjén Zsolt, aki feleségével és édesanyjával érkezett a voksolásra. A KDNP-elnök a Hír TV-nek is nyilatkozott szombat reggel.

    A KDNP elnöke kiemelte: a következő parlament az egyetemes magyarság Országgyűlése lesz, minden magyar politikai akarata megtestesül benne. Hozzátette: fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert annál nagyobb felhatalmazása és ereje van a megválasztandó parlamentnek, majd az általa megválasztott kormánynak. A külhoni magyarok által küldött érvénytelen szavazatokról magyarázatul azt mondta: ők először voksolnak, és alkotmányos megfontolásokból kétségkívül elég bonyolult a levélben való szavazás – ismerte el. Semjén Zsolt szerint ugyanakkor ez szükséges ahhoz, hogy száz százalékig garantáltan ne lehessenek visszaélések. A választás tisztasága és alkotmányos rendje pedig mindennél fontosabb – rögzítette.

    Semjén Zsolt biztos abban, hogy a következő választásnál még többen fognak regisztrálni és szavazni és választásról választásra egyre kevesebb lesz a rontott szavazat. Kitért arra is: minél több határon túli magyar szavaz, annál inkább nyilvánvaló bármilyen színezetű kormány számára, hogy nem hagyható figyelmen kívül az akaratuk. Arra a kérdésre, hogy mire számít este, úgy válaszolt: jó eredményre, „a magyar nép bölcs”, és pontosan tudja mérlegelni a tetteit.

    (Forrás: MNO)