Válasz Magyar Liberális Párt levelére

2014. június 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Magyar Liberális Párt levelére Semjén Zsolt az alábbiakban válaszolt. Megjegyezzük ugyanakkor, hogy a korábban állítottakkal ellentétben Semjén Zsolt nem nevezte „aberráltnak” a melegeket, hanem egy abszurditásba vezető tendenciáról beszélt a Hír Tv “P8” című műsorában, mely a csatorna honlapján elérhető.

    “Tisztelt Bősz Anett Asszony és Haladi Balázs Úr!

    Amint diszkriminatív azonos dolgokat különbözőképpen kezelni, ugyanúgy diszkriminatív különböző dolgokat azonosképpen kezelni.

    Az Alaptörvény alapvetésével, – amely védeni rendeli az egy férfi egy nő életszövetségén alapuló házasságot és a családot – ellentétesek az Önök törekvései. Az Önök szempontjaihoz a mostani magyar jogszabályok viszonyulása több mint méltányos.

    Az Önök által felvetettekhez engedjenek meg két megjegyzést. Ha „feladnánk” a természet rendjén nyugvó, egy férfi egy nő meghatározását, és azt kiterjesztenünk pl. két férfira vagy két nőre, nem tartanák-e ezt diszkriminatívnak más formációk vonatkozásában? Pl. a több nejűséggel szemben? Ha a „férfi, nőt” feladjuk, az „egyet” miért nem? Ezt fogalmaztam meg plasztikusan úgy, hogy ha két férfi házasodhat, akkor három miért nem? Hol van akkor a házasság határa? Továbbá a Magyar Állam nem azért védi és támogatja anyagilag és erkölcsileg a házasság és a család intézményét, hogy az állampolgárok „szexuális önmegvalósítását” finanszírozza, hanem azért, mert itt születik és nevelkedik fel a gyermek, aki fenntartja a társadalmat és a nemzetet.

    A téves vélemény esetében meg kell különböztetnünk a tévedést, amivel vitába szállunk és a vélemény jogát, amit tiszteletben tartunk. Ennek szellemében mondok ellent törekvéseiknek és maradok személyük iránt tisztelettel:

    Semjén Zsolt

    Budapest, 2014. június 25.”

    (semjenzsolt.hu)