Kitüntetés a magyarság szolgálatáért

2014. július 14.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a Parlament Vadász termében magas állami kitüntetést adott át a magyar–izraeli kapcsolatok fejlesztése és az Izraelben élő magyar ajkú zsidóság magyar identitásának megőrzése érdekében végzett, példaértékű közéleti tevékenysége és kiemelkedő emberi helytállása elismeréseként Yitzak Livnatnak.

    Az Izraelben élő magyar származású, nagyszőlősi születésű üzletember a miniszterelnök javaslatára a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át.

    Yitzak Livnat életútja, emberi tartása, a magyarsághoz való viszonya rendkívüli jelentőségű a magyar–izraeli kapcsolatok rendszerében. Hiteles személyisége példaértékű a magyarajkú izraeli közösségben. Az üzletember mindemellett az 1990-es évek elején bekapcsolódott a Rákóczi Alapítvány munkájába, melynek keretében külhoni magyar diákok magyarországi nyaralását és tanulását támogatja mind a mai napig. A kitüntetési ünnepségen közel száz fiatal az idei táborból, a Rákóczi Alapítvány vezetői, valamint Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője is részt vett.

    (Forrás: Miniszterelnökség)