Az állampolgárság kiterjesztése nemzetegyesítés

2014. szeptember 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    Az állam elsődleges feladata, hogy gondoskodjon a magyar nemzet fennmaradásáról és az állampolgárok életminőségének javításáról – mondta Semjén Zsolt hétfőn Kőszegen a Jurisics-vár lovagtermében tartott választási fórumon.

    A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint eredményes nemzetpolitikát csak egy erős ország tud folytatni, a nemzet pedig úgy maradhat fenn, ha minden nemzetrésze fennmarad.

    Úgy vélte, a magyar állampolgárság kiterjesztése tulajdonképp nemzetegyesítés, amelynek köszönhetően már 500 ezer magyar állampolgárral gyarapodtunk, és a ciklus végére egymillió lesz azon külhoni magyarok száma, akik állampolgársági esküt tesznek.

    A polgári kormánynak 2010-ben első dolga volt, hogy lemossa azt a szégyent, amit a 2004 decemberében a külhoni magyarsággal szemben elkövettek és amit az érintettek egy új Trianonként éltek meg – mondta.

    Semjén Zsolt hangsúlyozta: ahhoz, hogy Magyarország erős országgá váljon, a gazdaságát kellett megerősíteni, de nem úgy ahogy azt az IMF javasolta, adóemeléssel és az emberek terheinek növelésével. 

    A kabinet ehelyett új utat választott, csökkentette a személyi jövedelemadó kulcsát, támogatja a családokat és a gyermekvállalást, megadóztatta a bankokat és a multinacionális szolgáltatókat, rezsicsökkentést hajtott végre, több pénzt hagyott az embereknél – sorolta, hozzátéve, hogy mindez növelte a belső fogyasztást, ami lehetővé teszi, hogy a vállalkozások növeljék a termelést, új munkahelyeket teremtsenek, eredményeik alapján pedig több adó folyik be.

    A politikus kiemelte: azokat az intézkedéseket, “amikért még nemrég a nyakunkat akarták elvágni”, most az Európai Unió több országában is bevezették, adóztatják a bankokat és rezsicsökkentést fontolgatnak.

    Az önkormányzati választásokról szólva kifejtette: szerinte azok tudják majd jól képviselni egy település érdekeit, akik szót értenek a kormányzattal, a megyei közgyűlési elnökkel, a főispánnal. Ezért arra buzdította hallgatóságát, hogy szavazzanak ismét bizalmat a kormánypártok jelöltjeinek.

    Ágh Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a fórumon azt hangsúlyozta: erős ország nincs erős önkormányzatok nélkül, az önkormányzatoknak pedig azon túl, hogy felelősséggel tartoznak a településükért, fontos szerepe van a külhoni magyarsággal való kapcsolattartásban is.

    (Forrás: MTI)