Semjén Zsolt British Columbiában

2014. október 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes folytatva vancouveri programját, a mai napon British Columbia parlamenti képviselőjével és más személyiségekkel találkozik. A megbeszélésen a felek áttekintik a British Columbia-i magyar szervezetek programjainak és pályázatainak kanadai és magyar támogatását.

    Ezt megelőzően Semjén Zsolt találkozott a helyi magyar iskola diákjaival, tanáraival, valamint a szülőkkel, és megbeszélést folytatott az anyanyelv oktatásához szükséges magyar tankönyvek biztosításáról.

    Útja során látogatást tesz a magyar hívek lelki gondozását ellátó Szigeti Miklós lelkész betegágyánál, és megbeszélést folytat Molnár András tiszteletbeli főkonzullal az állampolgárság kérdéseiről, különös tekintettel a honosítási eljárás eddigi tapasztalataira.

    A miniszterelnök-helyettes látogatásának fontos állomása az a találkozó a soproni egyetem erdőmérnöki karának egykori hallgatóival, akik 1956-ban a forradalmat követő megtorlások elől menekülve együtt választották az emigrációt. Ez az évfolyam Vancouverben lelt otthonra, és a Magyarországon szerzett magas színvonalú szakmai tudását Kanada javára kamatoztatta. Semjén Zsolt díszebéd keretében adja át számukra a Nyugat-magyarországi Egyetem vezetőinek köszöntését, és tolmácsolja azokat az emlékező szavakat, melyek az egyetem évzáró diplomaosztó ünnepségén hangzottak el Sopronban.

    A látogatás során Semjén Zsolt fővédnökként magyar művészeti és kulturális kiállítást nyit meg, emellett a helyi magyar szervezetek részvételével tartott számos találkozón és fórumon vesz részt a Magyar Házban.

    (semjenzsolt.hu)