Alapvető célunk a nemzet határok feletti egyesítése

2014. november 19.
Ossza meg ismerőseivel!

    Egy dolog nem változott az elmúlt 25 évben, az alapvető célunk továbbra is a nemzet határok feletti egyesítése – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülésén a Várkert Bazár nagytermében.

    Orbán Viktor beszéde elején párhuzamot vont a Várkert Bazár és a nemzet között. Elmondta: vannak olyan szimbolikus épületek, mint például a Várkert Bazár, amely állapota megmutatja azt, hogy hogyan gondolkodunk az egész nemzet állapotáról.

    A miniszterelnök kitért az Európai Parlamenti választások eredményére, kiemelte: egy összenemzeti listát állítottak össze, a diaszpóra is képviseltetve van ezáltal az EP-ben.

    Egy dolog nem változott az elmúlt 25 évben, az alapvető célunk továbbra is a nemzet határok feletti egyesítése – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Magyarországon nemzeti kormány van és ez így természetes. Egy fontos szó van, amely segít megérteni azt, hogy mi történt és történik ma Magyarországon, ez pedig a szuverenitás. Ahhoz, hogy képesek legyünk a nemzet határok feletti egyesítéséhez szuverenitásra van szükségünk. Minden politikai cselekvés szervező elve a magyar érdekek védelme és Magyarország szuverenitásának helyreállítása.

    Az európai válság kijózanítóan hatott az országra, ezért elkezdtünk hallgatni a józan észre, megtanultuk,hogy a szabadság forrása mi magunk vagyunk, ha gyengék vagyunk elbukunk, ha erősek, élni tudunk a szabadság lehetőségével – emelte ki a miniszterelnök.

    Rámutatott: a magyar szuverenitás forrása az új Alkotmány elfogadása, valamint a nemzeti, gazdasági önrendelkezésünk és mozgásterünk megteremtése volt. Orbán Viktor a szuverenitás harmadik forrásaként az Európai uniós kiállást nevezte, elmondta: az Európai Unióban is ki kell állni az érdekekért és képviselni kell a nemzet érdekeit. A miniszterelnök meghatározó kérdésként jelölte meg az ország energetikai szuverenitásának megteremtését is.

    A miniszterelnök kitért a kormány további céljaira is, elmondta: elindul Magyarország történetének legnagyobb gazdaságfejlesztési programja, minden autópálya eléri majd az országhatárt és minden nagy településen áthaladnak majd. Folyatódik az állami rezsicsökkentés, az államreform végrehajtása, valamint továbbra is cél az államadósság folyamatos csökkentése és az adórendszer megszilárdítása.

    (Forrás: Kormányportál)