Egyiptomba látogat Semjén Zsolt

2014. november 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    Munkalátogatást tesz Egyiptomban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 26-27-én – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-vel.

    Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Semjén Zsolt látogatása során ünnepélyesen megnyitja a Magyar Nemzeti Kereskedőház kairói képviseleti irodáját, és megbeszéléseket folytat a magyar-egyiptomi kapcsolatok fejlesztéséről, valamint találkozik Egyiptom vallási vezetőivel. Felkeresi a Sínai-félszigeten állomásozó magyar békefenntartó kontingenst, amely a Nemzetközi Erő és Megfigyelők (MFO) misszió keretében teljesít szolgálatot. 

    A látogatás fő célja, hogy a magyar kormány keleti nyitási politikájának jegyében támogatást nyújtson a kétoldalú együttműködés fejlesztéséhez a legnépesebb arab országgal, a régió egyik vezető hatalmával, amelyhez Magyarországot hagyományosan baráti szálak fűzik – mondta el Havasi Bertalan. 

    Hozzátette: a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködés lendületes fejlődésnek indult az elmúlt időszakban. A kereskedelmi forgalom bővülésének üteme idén már meghaladja a 30 százalékot, és teljes értéke 2014-ben jóval túllépheti a 200 millió dolláros értékhatárt. 

    Magyarország megítélése Egyiptomban kiváló, ami többek között annak a több száz szakembernek is köszönhető, akik egyetemeinken szereztek diplomát a korábbi évtizedekben – mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

    (Forrás: MTI)