Semjén Zsolt felkereste a magyar békefenntartó kontingenst a Sínai-félszigeten

2014. november 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön felkereste az egyiptomi Sínai-félszigeten állomásozó magyar békefenntartó kontingenst, amely a Nemzetközi Erő és Megfigyelők (MFO) misszió keretében teljesít szolgálatot.

    A nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-nek elmondta, hogy az MFO téli táborában találkozott az ott szolgálatot teljesítő magyar katonai és rendőri kontingens tagjaival, akikkel szemben hangsúlyozta missziójuk fontosságát, és akiket biztosított Magyarország megbecsüléséről az “általuk teljesített feladatok magas szintű ellátásáért”.

    Semjén Zsolt ugyancsak ellátogatott a Sínai-félsziget déli részén található Szent Katalin kolostorba, ahol találkozott a rendház vezetőjével és több más szerzetessel is. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes elmondása szerint látogatásának fő célja az volt, hogy kifejezze a magyar kormány szolidaritását a keleti keresztényekkel.

    Semjén Zsolt egyiptomi látogatása pénteken ér véget. Szerdán megnyitotta a Magyar Nemzeti Kereskedőház kairói képviseleti irodáját, valamint tárgyalt Ibráhim Mahlab egyiptomi miniszterelnökkel, és találkozott az észak-afrikai ország magas rangú vallási vezetőivel.

    (Forrás: MTI)