Újranyílt a Ho Si Minh-városi magyar főkonzulátus

2015. március 30.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke március 27. és április 1. között hivatalos látogatáson tartózkodik Vietnamban a Hanoiban megrendezett Interparlamentáris Unió 132. közgyűléséhez kapcsolódóan.

    A magyar miniszterelnök-helyettes vietnami partnerével, Hoang Trung Hai miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalást, míg Latorcai János Nguyen Thi Kim Ngan asszonnyal, a vietnami Nemzetgyűlés alelnökével találkozott – tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-t.

    Havasi Bertalan közölte: a delegációt fogadta Truong Tan Sang vietnami államelnök. A találkozó során a felek érintették a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében biztosított, 100 főre emelt vietnami kvótát, a magyar kötött segélyhitelből létesítendő Vörös-folyó felszíni víztisztítómű projektet, és a szintén ebből a forrásból felépítendő Can Tho-i onkológiai kórház projektjét.

    A tárgyalópartnerek áttekintették a további lehetőségeket vietnami szakemberek képzésére – ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a vietnami fél örömét fejezte ki a Ho Si Minh-városi magyar főkonzulátus újranyitása kapcsán.

    A delegációt fogadta Nguyen Tang Nhon bíboros, Hanoi érseke is. Ezt követően Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és a Magyar Országgyűlés IPU-csoportjának képviselői találkoztak a Vietnami-Magyar Baráti Társaság vezetőségével.

    (semjenzsolt.hu)