A Szingapúri Köztársaság parlamenti elnökét fogadta Semjén Zsolt

2015. június 11.
Ossza meg ismerőseivel!

    A hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Halimah Yacob asszonyt, a Szingapúri Köztársaság parlamentjének elnökét csütörtökön a Parlamentben fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

    A felek nagyra értékelték a két állam kapcsolatát és a gazdasági, oktatási, illetve kulturális együttműködés eddig megtett lépéseinek folytatását, valamint az együttműködés erősítését szorgalmazták. A miniszterelnök-helyettes Magyarország keleti nyitás politikájának fontos eredményei között említette a Szingapúri Magyar Kereskedőház tavalyi megnyitását, egyben méltatta a nagy múltra visszatekintő üzleti kapcsolatainkat.

    20150611_ (8)

    A városállamot képviselő politikus kijelentette, hazánkra, mint fontos partnerre tekintenek a közép-európai régióban. Szingapúr elsősorban gazdasági szempontból fontos délkelet-ázsiai partnere hazánknak, ezért kereskedelmi kapcsolataink bővítése és a magyarországi befektetések szempontjából elengedhetetlen a magas szintű politikai párbeszéd rendszeressége. Szingapúrban több magas szintű magyar politikus és szakmai delegáció is látogatást tett a közelmúltban, köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki helyi kormányzati és parlamenti partnereivel találkozott.

    (semjenzsolt.hu)