Az erdészszakma és az egyesület bizonyította hazaszeretetét

2015. június 27.
Ossza meg ismerőseivel!

    Napokon belül lezárul az új vadászati törvény koncepciójának társadalmi egyeztetése, ajogszabály a tájegységi szemléletű vadgazdálkodás alapjait fekteti le – mondta Semjén Zsolt az Országos Erdészeti Egyesület 146. vándorgyűlésen pénteken, Kaposváron. Nemzetpolitikusként pontosan tudom, hogy az erdészszakma és az egyesület történelme során bizonyította töretlen hazaszeretetét, erősítette a magyarság szövetét – fogalmazott a politikus.

    A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy az egyesület, amely Európa legrégebbi erdész civil szervezete kiemelt szerepre hivatott, úgy az erdő, mint a vadászati és természetvédelmi törvény korszerűsítésében.

    Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke bejelentette: a magyar erdészek csatlakoznak Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, és arra kérnek minden erdőt szerető embert, hogy az Élő Bolygónk (elobolygonk.hu) honlapon keresztül aláírásukkal hívják fel a világ vezetőinek figyelmét a környezeti fenntarthatóság fontosságára. Az erdész szakmát évszázadokkal ezelőtt pont a fenntarthatóság igénye hívta életre, és az erdészek azóta is napi munkájuk során érzik a következő generációk érdekeit figyelembe vevő gazdálkodás felelősségét – tette hozzá az egyesület elnöke.

    Az értékteremtő erdőgazdálkodás mottóval megrendezett kétnapos rendezvényen, amelynek SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. immár harmadik alkalommal házigazdája, több mint 700-an vesznek részt. A Kárpát-medence legrangosabb erdészeti találkozójaként hirdetett szakmai fórumon az ország valamennyi hazai állami erdészeti vállalata képviselteti magát, és a határon túlról – Erdélyből és a Felvidékről – is szép számmal érkeztek résztvevők.

    A vándorgyűlés ünnepélyes megnyitója után a résztvevők különböző – a zselici tájhoz, Kaposvárhoz és a Deseda tóhoz kötődő – programok közül választhattak. A hat szakmai program betekintést enged az erdőterületek kezelésének aktuális kérdéseibe, az erdő turisztikai működésébe, a helyben létesült jelentős ökoturisztikai infrastruktúra üzemeltetésének gyakorlatába.

    Az elmúlt évek vándorgyűléseinek gyakorlatát követve a találkozó előtt tartották meg az Év erdésze verseny döntőjét. A kétnapos versenyt Tóth Péter, a Gyulaj Zrt. erdésze nyerte meg, így a következő versenyig ő az Év erdésze cím birtokosa. A második helyezett Péter Krisztián, a SEFAG Zrt. erdésze, míg a harmadik helyet Varga László, az Északerdő Zrt. versenyzője szerezte meg.

    (Forrás: MTI)