Levélben köszönte meg Michael R. Turner Semjén Zsolt felszólalását

2015. június 12.
Ossza meg ismerőseivel!

    Michael R. Turner, a NATO Parlamenti Közgyűlésének elnöke levélben köszönte meg a vendéglátó magyar kormány nevében felszólaló Semjén Zsolt beszédét. Az alábbiakban a levél udvariassági fordítását közöljük.

    Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr!

    A NATO Parlamenti Közgyűlés nevében szeretném megköszönni Önnek, hogy részt vett a tavaszi ülésszakon és felszólalt a Közgyűlés plenáris ülésén, amelyre a Parlament csodálatos épületében került sor. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen szép helyszínen rendezhettük meg az ülésszakot. Tisztában vagyok azzal, hogy Ön rendkívül elfoglalt, és éppen ezért vagyok különösen hálás, amiért időt szakított a Közgyűlés előtti felszólalásra.

    Mint azt bizonyára tudja, a plenáris ülésen nem tudtam részt venni, de értesültem arról, hogy felszólalásában a NATO bővítési folyamatának fontosságát, valamint a Nyugat-Balkán következetes támogatását hangsúlyozta. Ez két olyan prioritás, amelyet a NATO Parlamenti Közgyűlésében és az Egyesült Államok Kongresszusában én is komolyan támogatok. Ezzel kapcsolatban nagy örömömre szolgál, hogy a plenáris ülésen a Közgyűlés elfogadta Balla Mihálynak, a NATO bővítés témájában benyújtott képviselői indítványát.

    A tavaszi ülésszak átütő siker volt és ehhez az Ön felszólalása nyomatékosan hozzájárult. Még egyszer köszönöm.

    Tisztelettel,

    Michael R. Turner

    (semjenzsolt.hu)