Etelka néni hazaért

2015. július 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kovács K. Zoltán, volt DNP képviselő, a Szabad Európa Rádió Zoltán Károlya, a KDNP fáradhatatlan napszámosának hitvese, Etelka meghalt. Hamvait ma délután, hét évvel ezelőtt elhunyt férje mellett, a Nemzeti Sírkert kereszténydemokrata parcellájában helyezték örök nyugalomra.

    Közel ötven esztendeig éltek boldog házasságban, Etelka igazi társa és támasza volt férjének. Ha kicsit visszanézünk a múltba, látjuk őket idős korukban is kézen fogva, egymás iránti nagy szeretetben.

    Már közös életük kezdete is kalandregénybe illő volt. Zoli bácsi az induló vonatból ugrott ki Győrben, hogy lerázza az akkor már dupla ávós kíséretet. Öt képviselőtársával és akkor még menyasszonyával, Etelkával vágtak neki egy borús éjszakán a szántóföldeknek, hogy elérjék az osztrák határt. Csoportjuk út közben három részre szakadt. Etelka elvesztette a kesztyűjét, és mire meglelték, a többiek már tovább mentek. Akik visszajöttek a keresésükre, csak Zoltán időközben letett könyveit találták meg, s közben saját társaikat is elvesztették.

    A történet jól végződött, mert mindnyájan átértek. És elkezdődött a számkivetés negyven éve, a szabad európás időszak, majd eljött a rendszerváltozás ideje és a hazatérés.

    Etelka néni most ismét útra kelt, és követi szeretett hitvesét. Isten nyugosztalja, nyugodjanak békében!

    (semjenzsolt.hu)