A terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer

2015. október 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt hivatalos nigériai látogatásának második napján felkereste az abujai nagymecsetet, ahol a miniszterelnök-helyettest Ibrahim H. Jega, az Országos Iszlám Tanács főtitkára és Alhaji Adamu Baba Yinusa, a nemzeti nagymecset vezetőségének elnöke fogadta – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-val.

    Tájékoztatása szerint Semjén Zsolt a kormány nevében őszinte együttérzését fejezte ki a pénteki ima alatt az észak-kelet-nigériai Yola városában történt terrorcselekmény miatt.

    A Boko Haram szélsőséges muzulmán terrorszervezetnek tulajdonított akció következményeként több mint 40 muzulmán hívő életét vesztette, és mintegy százan megsebesültek.

    A miniszterelnök-helyettes rámutatott arra, hogy a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer. “A muzulmán hit iránti tiszteletünk alapján is a terrorizmus valamennyi formáját határozottan elutasítjuk” – idézte Semjén Zsolt szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.     Nigéria vallási vezetői köszönetüket fejezték ki Magyarország szolidaritásáért, és hitet tettek a muzulmán-keresztény testvériség mellett. Rámutattak arra, hogy a Boko Haram a nigériai nemzet ellensége, amellyel szemben az egyház és a kormányzat közösen lép fel – közölte Havasi Bertalan.

    (Forrás: kormany.hu)