Migráció: karitáció és önvédelem

2015. december 21.
Ossza meg ismerőseivel!

    Példátlanul sikeres a Fidesz és a KDNP szövetsége – közölte Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Értékelése szerint sem a magyar, sem az unió politikatörténetében nincs példa arra, hogy egy politikai közösség a hetedik választást nyeri meg abszolút többséggel. A KDNP elnöke úgy fogalmazott: nagy dolgokat tettek, és ezért nagy erők mozdulnak meg ellenük.

    Magyarország 2010-ben nem csak az államcsődöt kerülte el, de azóta növekszik hazánkban a gazdaság, csökkentek az adóterhek, az államháztartási hiány és gyakorlatilag nincs infláció – mondta Semjén Zsolt a műsorban. A kormány véghezvitte a történelem legnagyobb rezsicsökkentését – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes, aki az idei év nemzetpolitikai summájaként a nemzetegyesítést említette: közel nyolcszázezer fő kapott magyar állampolgárságot, főként a kedvezményes honosítással.

    Semjén Zsolt szerint ez nem csak adminisztratív, de érzelmi kapcsolatot is jelent, hiszen az állampolgárság jogi kereteit a kulturális nemzethez tartozással kell kitölteni. Egyszerre vagyunk kultúr- és politikai nemzet. „Az állampolgárság tekintetében nem csak az érték-, hanem az érdekközösség is egy legitim dolog.” Hozzátette, hogy a kárpátaljai magyarságnak az állampolgárság a menekülést is jelenti egy olyan katonai szolgálat alól, amihez semmi közük.

    Az első ciklusban inkább olyan szimbolikus dolgokon volt a hangsúly, ami az identitás megőrzésére irányult, például az állampolgárság, kulturális támogatás, de eljött az idő, hogy konkrét gazdasági segítséget nyújtsunk. Megjegyezte, hogy például a vajdaság tekintetében 50 milliárd forintnyi támogatás áll rendelkezésre a magyar vállalkozások számára.

    A legnagyobb kihívást most a migráció kérdése jelenti – mondta a miniszterelnök-helyettes. Magyarország bebizonyította a világnak, hogy meg tudja védeni a határait. „Az Európai Unió konferenciákat tart csupán, de nem volt eredményes.” Karitáció a migránsokkal szemben, de önvédelem a migrációval szemben – Semjén Zsolt szerint egyre elfogadottabb az uniós polgárok körében ez a gondolat.

    A miniszterelnök-helyettes szerint az ellenzék tettei ellentétesek a józan ésszel és a természetes önvédelmi ösztönökkel. Mélységesen antidemokratikus és törvénytelen, amit tesznek. „Nem kérdezték meg az európai polgárokat, hogy akarnak-e együtt élni tömegével érkezett migránsokkal, akik párhuzamos társadalmakat hoznak létre. Ellenségnek tekintik a mi civilizációnkat és egyáltalán nem akarják betartani a törvényeinket.”

    Más a menekült és más a gazdasági bevándorló, akik tekintetében nincs kötelezettségünk – jelentette ki Semjén Zsolt. Az ellenzék összekeveri a humanitárius segítséget a demográfiai kérdéssel, a népesség pótlásával, a kettőnek egymáshoz semmi köze. Semjén Zsolt szerint az a helyes, ha Magyarországon a népességhiányt családtámogatással oldja meg a kormány. „Ha mégis kívülről kívánjuk pótolni a hiányt, olyanokat kell az országba behívni, akik az európai kultúrkörben vannak, mert ők tudnak majd integrálódni és asszimilálódni.”

    Az Európai Unió vezetőinek rögeszméjévé vált az Európai Egyesült Államok, úgy hisznek ebben, mint a kommunisták a kommunizmusban. Szerintük minden problémára ez a megoldás, és ennek állnak útjában az nemzetállamok. „A nemzetállamok szétverése érdekében Európán kívülről releváns tömegeket hoznak be, amelyeket kötelezően akarnak szétteríteni, mert ezek az emberek könnyen szembefordíthatók a nemzeti érdekekkel.” Semjén Zsolt szerint az EU-nak csupán egy eszköznek kellene lennie a magyarság boldogulásához. Nem hazánknak kellene provinciává változnia a Brüsszel által uralt Európai Egyesült Államokban – zárta le az interjút a miniszterelnök-helyettes.

    (Forrás: hirado.hu)