Középpontban a magyar kulturális értékek megőrzése

2016. január 29.
Ossza meg ismerőseivel!

    Passauban tárgyalt csütörtökön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bajorországi látogatása során, Franz Meyer alsó-bajorországi járási vezető meghívására, ahol a baráti légkörű megbeszélésen a hosszú évekre visszamenő bajor-magyar történelmi kapcsolatokat és a szoros barátságot méltatták – tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

    Havasi Bertalan tájékoztatása szerint az egyeztetésen szóba került a migrációs válság, melynek kapcsán a miniszterelnök-helyettes tájékoztatta vendéglátóit a magyar kormány hivatalos álláspontjáról. Egyetértettek abban, hogy a legfontosabb feladat az Európai Unió külső határainak védelme és az illegális bevándorlás megszüntetése.

    Semjén Zsolt a niedernburgi kolostorban Szent István király felesége, Boldog Gizella királyné sírjánál rótta le tiszteletét, mely az évezredes múltú bajor-magyar barátság egyik legfontosabb jelképe. A koszorúzás után találkozott a kolostorban működő Gizella Leányiskola magyar gyökerű diákjaival. A beszélgetést követően egyeztetett a Passauban működő magyar szervezetek vezetőivel, a megbeszélés középpontjában a magyar kulturális értékek megőrzése állt – áll a közleményben.

    A tájékoztatás szerint a miniszterelnök-helyettes szerdán este Münchenben a Bajor Vadászati Egyesület újévi fogadásának nemzetközi fővédnökeként megbeszélést folytatott Helmut Brunner bajor élelmiszeripari, mezőgazdasági és erdészeti ügyekért felelős miniszterrel, Joachim Hermann belügyminiszterrel, Ludwig Spaenle oktatásért, kultúráért tudományért és művészetekért felelős miniszterrel, Winfried Bausback igazságügyi miniszterrel, valamint Ulrike Scharf környezet- és fogyasztóvédelemért felelős miniszterrel. A rendezvényen mintegy 80 bajor parlamenti képviselő, valamint a bajor politikai, gazdasági és kulturális élet számos vezető személyisége vett részt.

    (Forrás: MTI)