Magyarság, keresztyénség, reformáció

2016. március 12.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Nagykanizsai Református Egyházközség és a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány 17. alkalommal rendezte meg a Kanizsai Esték előadássorozatot. Központi témájuk a Magyarság, keresztyénség, reformáció. Pénteken Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke volt az est előadója.

    A KDNP elnöke előadásában hangsúlyozta, a magyar kormány egész politikája arra irányul, hogy az egyetemes magyarság megmaradjon. Semjén Zsolt hozzátette, minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, olyan sajátosságok ötvözete, amit csak az adott nemzet adhat az egyetemes emberiségnek. Ezért nagyon fontos identitásunk, hagyományaink, kultúránk megőrzése és ápolása.

    A miniszterelnök-helyettes előadásában beszélt az Európai Unió felépítéséről, valamint a migránshelyzetről is. Azt mondta különbséget kell tenni a menekültek és a gazdasági migránsok között. Előbbiek segítése humanitárius kötelességünk, míg utóbbiak befogadása nemzetünk, és keresztény kultúránk végét jelentheti.

    (Forrás: kanizsatv.hu)