Tempfli József szolgálata példát ad számunkra

2016. május 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    Megrendülten értesültünk Tempfli József püspök úr haláláról, kereszténydemokrata közösségünk őszinte együttérzéssel osztozik a Nagyváradi Egyházmegye papjai és hívei gyászában. Szeretettel és tisztelettel őrizzük kiemelkedő személyének emlékét, lelkét a Mindenható Isten irgalmába ajánljuk.

    Püspök úr halála az erdélyi magyar közösség nagy vesztesége, de Magyarországon is érezzük hiányát, megbecsüléssel tekintünk életművére. A Nagyváradi Egyházmegyét majd két évtizeden át kormányozta, híveit, papjait alázattal szolgálta. A próbatételek idején lelkipásztorként, püspökként és elkötelezett közéleti emberként a hit erejével adott erőt, reményt és példát hívőknek és útmutatást keresőknek egyaránt. A rábízottakért vállalt atyai felelősséggel fogta egybe a romániai rendszerváltozás nyomán újjáéledő magyar egyházi és közösségi éltetet. Rendületlenül küzdött az egyháztól a kommunista időkben elkobzott ingatlanok visszaszerzéséért. Nyugalomba vonulása óta – míg gyengülő egészsége engedte – fáradhatatlanul misézett és prédikált, megtisztelte közösségeink ünnepeit.

    Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes levélben fejezte ki együttérzését Tepmfli József utódának, Böcskei László nagyváradi megyéspüspöknek.

    Tempfli József nagyváradi római katolikus püspököt 85 éves korában érte a halál. Vasárnap ravatalozzák fel a nagyváradi székesegyházban, s hétfőn helyezik örök nyugalomra.

     (semjenzsolt.hu)