„A paprika fővárosában paprikás ételt főzni igazi kihívás” – mondta el Németh József Venesz-díjas séf, aki évről-évre szervezi a versenyt, amelyen az idén 70 csapat mérte össze tudását.
A főzősátrakon látszódott, hogy a résztvevők nemcsak az étel elkészítésére, hanem a „körítésre” is nagy hangsúlyt fektettek. Több helyen a gasztrokultúrát a kellékekben is életre keltették, hiszen nemcsak a nagymama receptje került elő a sublót fiókból, de a féltve őrzött sparhelt és a régi konyhai eszközök is életre keltek a rögtönzött konyhákban. A díszes asztalterítők mellett sok helyen megcsodálhattuk, beszívhattuk az illatát a felfűzött vagy őrölt „kalocsai aranynak”, amely ezen a szombaton egyik ételből sem hiányozhatott.
„Kalocsa büszke lehet arra, hogy nem csak a magyarországi nagy főzőversenyek első második helyezettjei, de határon túli csapatok is eljöttek hozzánk, hiszen vannak itt Horvátországból, a Vajdaságból, Erdélyből, Székelyföldről, de Olaszországból is érkezett egy csapat rendezvényünkre. – tudtuk meg a Csajda Csárda tulajdonosától, aki szerint a rendezvény kapcsán már az emberek köztudatában él: a tradicionális paprikás ételekbe csak kalocsai paprika kerülhet.
Bővebben: http://kalohirek.hu/hirek/kalocsai_paprika_napok/2009/09/22/xiii_paprikas_etelek_fozoversenye